Zaaltop

Afgelopen dinsdag raapte ik als oost de volgende hand op:

3

AHV85

A62

VT43

De bieding ontwikkelde zich als volgt:

Ik vond dat ik geen goed rebid had na 1 schoppen en besloot de hand op te waarderen tot 16+ en bood dus 2kl. Nu maakte 2ru het bieden mancheforcing. Na mijn 3sa besloot Judith de koe bij de horens te vatten en 6sa te bieden.

Mijn linkertegenstander (ik zal geen namen noemen) had geen moeilijke start, getuige de snelle verschijning van schoppen boer.

Ik telde 11 slagen, waaronder 3 te ontwikkelen klaveren. De 12e slag zou kunnen komen uit ruiten (3-3 verdeeld, of BT vallen) en misschien in harten als BT9 in drieën zitten: een kleine kans.

Ik nam de uitkomst met het aas, bij noord viel de vrouw. Die kleur leek behoorlijk scheef te zitten. Het nut dat schoppen vrouw een falsecard of deblokkade zou zijn kon ik niet bedenken. Ik ging in klaveren van slag. Zuid kwam aan slag en speelde schoppen tien na die ik nam met de heer, noord bekende inderdaad niet en gooide een ruiten af, wat ik ook deed.

Ik besloot mijn klaveren op te rapen. Noord en zuid bekenden allebei nog twee keer. Op de 13e klaveren gooide zuid een schoppen af, dummy schoppen weg, maar noord hield stevig zijn kaarten vast. Het duurde zeker een minuut voordat er een ruiten verscheen door noord en ik had ‘m inmiddels begrepen: noord zat in dwang met van oorsprong een vijfkaart ruiten en vierkaart harten. Op ruiten aas ruiten verscheen de boer in zuid en het spel was binnen. Het leverde een volle zaaltop op, want niemand had dit slem uitgeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *