Over US Uil

Jongeren Bridgevereniging US Uil is ontstaan uit een fusie van de twee grote studentenbridgeclubs die Amsterdam rijk was: US en SchoppenUil. Eerstgenoemde speelde in café East of Eden in Amsterdam; laatstgenoemde huisde oorspronkelijk op Uilenstede. Gezamenlijk spelen we nu al zo’n tien jaar op de dinsdagavond in bridgecentrum Het Witte Huis in Amsterdam. Hoewel we de laagste gemiddelde leeftijd van alle Amsterdamse bridgeclubs hebben, zijn we geen echte studentenvereniging meer. Iedereen mag meespelen op de clubavond, maar ons streven is wel om de club zo jong mogelijk te houden door bridgecursussen aan te bieden aan studenten.

Momenteel heeft US Uil zo’n 70 leden en 20 vrienden. Een aantal van hen is ooit als beginner ingestapt bij US of SchoppenUil en behoort nu tot de (inter)nationale top. Het grootste deel van de leden speelt wedstrijdbridge op een wat bescheidener niveau, of heeft dat jarenlang gedaan. Ook zijn er leden die alleen recreatief spelen en leden die pas net hebben leren bridgen. Al met al is het niveau op de clubavond doorgaans zeer gemêleerd.

Naast de reguliere clubavond organiseren we voor alle leden en vrienden ook ieder jaar enkele feestelijke drives, zoals de Sinterklaasdrive, de Nieuwjaarsdrive, de Paasdrive en de Generatiekloofdrive. Verder staat de clubavond gedurende de zomermaanden in het teken van de (open) zomerdrives. Elke week kunnen de beste paren zich plaatsen voor de grote finale aan het einde van de zomer. Ook de mindere goden mogen meedoen aan de grote finale, mits ze regelmatig de zomerdrives bezoeken! Ten slotte organiseert de club bij voldoende interesse regelmatig beginnerscursussen voor studenten (zie “Cursus” voor meer informatie).

Als lid van US Uil word je automatisch aangemeld bij de Nederlandse Bridge Bond en krijg je elke maand gratis het Bridgeblad thuis gezonden. Bovendien kun je via onze vereniging dan meedoen aan de viertallen- en parencompetities van het district Amsterdam en wedstrijden van de NBB. Stel je geen prijs op het Bridgeblad en ben je niet geïnteresseerd in externe competities/wedstrijden, dan kun je er ook voor kiezen om voor een gereduceerd tarief vriend te worden van US Uil.

Wil je een keer langskomen om de sfeer te proeven, loop dan gerust eens binnen op de dinsdagavond. De clubavond staat open voor niet-leden en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Wil je lid of vriend worden, neem dan even contact met ons op. Tot ziens op de club!