Een aparte 3SA

Afgelopen dinsdag was er een 3SA die gehaald had kunnen door een opmerkelijke speelwijze. Een ingooi tegen beide tegenstanders.

Zo lag het spel

 

Jeroen zat in 3SA en ging down na de start van Ru Boer nadat hij de hartens, ruitens had getest en toen bleek dat schoppen heer niet viel was hij een down. Na het spel gaf Jeroen een opmerkelijke speelwijze aan waarop hij het had kunnen halen. Nadat hij de ruitens had getest had hij van slag kunnen gaan met klaveren. Dat is veilig want er is al een klavertje afgegooid. Nu moet de tegenpartij een kleur inspelen wat je negende slag is. Harten na kun je gratis de snit nemen.

2 thoughts on “Een aparte 3SA

 • August 19, 2016 at 15:05
  Permalink

  Na schoppen vanuit oost, na 4 klaveren slagen, tel ik pas 8 slagen: 3 ruiten, 3 harten en 2 schoppen.

  Bovendien is er een probleem: wat weg te gooien vanuit zuid? Als zuid twee schoppens afgooit, kan west dat ook gaan doen op de laatste klaveren. Met west de hartens en oost de ruitens, rest je dan niets anders dan in de eerste hartenslag naar de tien te spelen. Dat lukt, maar daarvoor hoef je niet eerst de klaveren af te geven.

  Reply
  • August 28, 2016 at 23:45
   Permalink

   Wat ik (en Yke) bedoelde is eerst de ruiten testen en vervolgens schoppen naar de vrouw/boer. Daarna eruit met klaveren. Denk dat het dan gewerkt zou hebben…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *