Een non simultane non materiele vice squeeze

Afgelopen maandag was de laatste ronde van de Hok paren. Een prestigeus evenement dat iedereen graag wil winnen. Voor de laatste ronde (9 spellen) stonden wij (invaller Tim van de Paverd en ik) ongeveer gelijk met Berend en Joris. En wij moesten ook nog tegen elkaar dus alles was gereed voor een spannende finale.

Zelfs voor het allerlaatste spel stonden we nog ongeveer gelijk. Dit was het laatste spel

(door op next te klikken kun je het hele spel naspelen)

Het bieden ging 1SA 3SA en ik kwam uit met Sc Aas. Mijn partner gooide de boer en ik switchte harten. Joris pakte de harten met de vrouw, speelde Kl VB, Ru Aas en nam een ruiten snit. Nu nam hij Ru H en Kl AH mee. Op Ru H had ik al een klaver weggegooid en nu moest ik nog een kaart afgooien. Ik kon geen schoppen missen, want dan kan Joris een kleine schoppen onderuit spelen, en dus kon ik maar 3 hartens bewaren. Dit was de non-materiele squeeze want mijn harten kleur stopte niks. Nu speelde Joris de hartens af.

Tim kon geen ruiten afgooien want dan was de ruiten in dummy hoog en moest zich dus inkorten tot Sc T sec. Dit was de vice squeeze. De ééna laatste slag ging dus Sc 8, T, V H en ik moest als laatste slag nog Sc 3 spelen voor Joris zn 5? En Joris en Berend wonnen de HOK paren?  Nou niet helemaal.

Joris had namelijk heel briljant in slag één een falsecard van Sc 5 gedaan en dus ging de laatste slag nu niet Sc 3 voor de 5 maar Sc 3 waaronder Joris sneu de 2 moest deponeren. En wij hadden de HOK paren gewonnen!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *