Kansen pakken in het afspel

Vorige week dinsdag (20 december) hebben we met US Uil de eerste ronde van de hoofdklassebeker gewonnen.
Een hand wilde ik met jullie delen waarbij ik de kans die de tegenstanders mij gaven om het contract te nemen niet heb gepakt.

Handen van Noord –Zuid:
Noord:
Jxx
xxx
Jx
Jxxxx

Zuid:
H
AVxx
AHV109xx
A

Bieding gaat als volgt: partner noord past, rechts (oost) biedt 1 schoppen, ik doubleer, links (west) 3 schoppen, waarop ik besluit om 5 ruiten te bieden. (Wat betreft de bieding gaf Yke aan dat ik beter weer kan doubleren, mogelijk kan partner 3SA bieden met een schoppenstop)

Nu het afspel; ik mag maar 1 harten verliezen. Mijn plan was oversteken naar ruitenboer, snit op hartenheer (die hoogstwaarschijnlijk goed zit), troeven trekken en dan hopen dat de hartens 3-3 verdeeld zitten.

Uitkomst schoppen voor het aas van oost en die speelt harten na (!).  Mijn hartenvrouw wint de slag zoals verwacht.  Ik speelde daarna gewoon door volgens mijn oorspronkelijk plan en de harten zaten 4-2 verdeeld en ik ging -1.

Achteraf kan ik met de harten nakomst het contract juist/ook maken met een 4-2 verdeling. Als ik na hartenvrouw hartenaas en harten naspeel in het contract binnen; wie er ook aan slag komt, ze kunnen niet meer voorkomen dat ik mijn vierde harten kan troeven in de dummy met ruitenboer.
Als oost geen harten naspeelt, heb ik ruitenboer nodig voor de hartensnit en ben ik aangewezen op een optimale hartenverdeling, maar nu had ik een kans voor contract. Zag het helaas niet aan tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *