Een spelletje van het NK Mixed

Eddo had mij gevraagd om een spelletje te beschrijven van het NK Mixed dat wij gewonnen hadden. Het wordt een spelletje van de halve finale en wel van de eerste ronde. Zo’n eerste ronde is altijd erg belangrijk want het zet de toon voor het verdere weekend.

Zo lag het spel

 

Met de next toets kun je het spelverloop bekijken.

Het 3Ha bod en het 4Ha bod van Laura was choice of games. Ik koos voor 4Sc omdat er in 5Ru waarschijnlijk 3 verliezers waren. Weliswaar zou het meer down kunnen gaan maar 500 punten manche bonus is toch ook niet zo gek.

Nadat  de tegenpartij met 1 keer harten en 3 keer klaver was begonnen moest ik nu de troeven goed doen. Het leek er wel een beetje op dat links een 2623 had en daarom sneed ik in schoppen. Mijn beste kans want de kans dat Sc B in de vierkaart zit is twee maal zo groot als in de dubbelton. Helaas was het niet zo en ik ging 3 down kwetsbaar. Heb ik goed gespeeld? Volgens de kansen wel maar ik ga 3 down in plaats van 1 down als het verkeerd was. Verder zou ook links nog een 3613 kunnen hebben maar dan zou links of rechts misschien wel een keer ruiten hebben ingespeeld? Het was in ieder geval mis wat ik deed. Zouden jullie het wel goed doen?

One thought on “Een spelletje van het NK Mixed

  • October 18, 2016 at 11:38
    Permalink

    Volgens mij heb je weinig aanwijzingen dat west een 2623 heeft, want met een 3613 moet hij hetzelfde verdedigen. Ruiten na richting jouw zekere 4- of 5-kaart lijkt heel gevaarlijk en werkt alleen als partner een aankomer heeft voordat er troef is getrokken.

    Misschien maar expliciet schoppen tien uit de dummy spelen en kijken of rechts vlot klein legt?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *