Spel van vorige week

schermafbeelding-2016-11-17-om-21-05-50

Vorige week speelden we op de club bovenstaand spel. Na het biedverloop 1H – 2K – 2H – 2S – 3H – 4H, moest oost starten. Oost startte de ongeboden kleur, ruiten 10. De leider legde nu de aas in de dummy en west signaleerde aan. De hartensnit verloor aan de vrouw.

Wat moet oost nu naspelen? Zoals we kunnen zien, zou schoppen het beste zijn, maar na het aansignaal van partner is een ruitennakomst logisch. Deze was voor de heer en toen na nog twee rondes troef de troeven niet vielen, zat de leider in de problemen. Hij probeerde klaver naar de vrouw, voor de heer, waardoor west aan slag kwam.

Als west nu schoppen naspeelt, zoals in de praktijk gebeurde, heb je als leider geen keuze en moet je klaveraas leggen in de hoop dat de boer valt. Dan kan je op klaver tien en klaver zeven twee schoppens kwijt en haal je het contract.

Wat nu als west ruiten naspeelt, die je moet troeven? Speel je nu klaver naar de tien, in de hoop dat de boer goed zit, of sla je de klavers, omdat west de klaversnit had kunnen voorkomen door schoppen na te spelen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *